Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A MRE legfrissebb hírei


Hírkategória: Nemzetközi hírek
 • EULAR hírek
  2021.06.07.

  2021. június 2-5. között nagy érdeklődés mellett zajlott le az EULAR idei kongresszusa, sajnos online. A regisztráltak száma rekordot döntött (17 ezer). Nagyon színvonalas volt a program és csak kisebb technikai nehézségek voltak.

   

  Az MRE szempontjából örömteli hír, hogy a közgyűlés Szekanecz Zoltánt, korábbi főtitkárt, az MRE elnökség támogatásával, az EULAR alelnökévé választotta. Az EULAR új neve European Alliance of Associations for Rheumatology. Az új alelnök feladata a hálózatépítés, a nemzeti társaságok képviselete a Board-ban.

   

  Ugyancsak jelentős diplomáciai siker, hogy a teljesen megújult szerkezetű EULAR 25 fős bizottságaiban, a bizottságonként száznyi jelölt között, több magyar reumatológus is helyet kapott. Így a Klinikai Bizottságba Nagy Györgyöt, a Tudományos Bizottságba Kovács Lászlót, az Oktatási Bizottságba Bálint Pétert, a Képviseleti Bizottságba Domján Andreát választották be.  

   

  A kongresszuson Magyarországról Nagy György, Szekanecz Éva (onkológus) és Szekanecz Zoltán tartott előadást. Hazai szerzők 13 prezentációban szerepeltek. Szűcs Gabriella üléselnök volt.

   

  A kongresszusról részletes beszámolót ősszel olvashatnak.

   

Vissza