Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az MRE hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • DROP 9 Debreceni Reumatológiai Oktatási Program Interdiszciplináris Fórum (2022.05.17-19.) - Elkészült a program!
  2022.05.10.

  IDŐPONT: 2022. május 17-18-19.

  HELYSZÍN: Kölcsey Központ, 4026 Debrecen, Hunyadi út 1-3.

   

  A program megtekinthető ide kattintva

   

  A rendezvény weboldala, regisztráció:
  https://www.congress-service.hu/rendezveny/drop2022

   

  Tisztelt Kolléganők és Kollégák!

   

  Immáron 14 éve, hogy a bőrgyógyászokkal és szemészekkel megrendeztük az első DROP interdiszciplináris konferenciát. Ezzel egy Debrecenhez kötődő, de országos, igen sikeres konferenciasorozatot indítottunk el. Az első DROP-ot követte a második a gasztroenterológusokkal, hematológusokkal és onkológusokkal, 2010-ben a harmadik, mely a vascularis immunológiát és reumatológiát tekintette át, 2011-ben a DROP4, melynek a reumatológia és infekciók volt a témája, 2013-ban a DROP5, ahol anyagcsere, endokrin betegségek és pulmonológia volt a téma, 2016-ban a DROP6 a neurológia, pszichiátria és idegsebészet témakörben, 2018-ban a DROP7 az ortopédia, traumatológia, geriátria és sportorvoslás határterületeinek tárgyalásával, végül 2021-ben online a DROP8, melyben a fogászat, szájsebészet, fül-orr-gégészet, gyermekgyógyászat, intenzív terápia, sürgősségi orvoslás, urológia, rehabilitáció és ritka betegségek határterületi vonatkozásait tekintettük át.  A DROP konferenciákon általában 45-50 előadás hangzott el, és a résztvevők száma mindig elérte a 300-500-at. Ezzel a DROP az egyik legnagyobb hazai konferenciasorozattá nőtte ki magát. Mindez elsősorban nem a szervezők érdeme, hanem az érdeklődő résztvevőké és az előadóké, akik mindig maximális színvonalon adták át az újabb és újabb ismereteket a hallgatóságnak.

   

  A DROP sorozat kilencedik állomása 2022. május 17-19. között remélhetőleg élő formában a megszokott helyen, a debreceni Kölcsey Központban kerül megrendezésre. A DROP9 fő témái ezúttal a reumatológiai és határterületi diagnosztika és terápia. Ennek keretében lényegében az összes, a reumatológiával és immunológiával határterületet képező diszciplína és kórkép terítékre kerül. A tervezett témák, többek között, a reumatológiai kórképek általános epidemiológiája és patogenezise különös tekintettel a terápiás célpontokra, a laboratóriumi, molekuláris, szövettani és képalkotó diagnosztika újdonságai, az egyes gyógyszercsoportok, a klasszikus reumatológiai kórképek, arthritisek, autoimmun reumatológiai kórképek és határterületi betegségek kezelésének újabb aspektusai. Szó lesz a nem gyógyszeres kezelési eljárásokról (fizioterápia, balneoterápia, manuálterápia, sportrehabilitáció, radiosynoviorthesis, pszichoterápia és diéta) is.

   

  Reményeink szerint ismét lesznek esti előadások, ezek témája egyelőre maradjon meglepetés. És reméljük, végre ismét sikerül személyesen is találkozni és este, kellemes és tartalmas társasági programokon tudjuk majd kipihenni a nap fáradalmait. Kérjük, a csütörtökön este védnökeink jelenlétében rendezett ünnepélyes megnyitót se mulasszátok el.

   

  Az előadóknak és üléselnököknek előre is köszönjük az aktív részvételt. Ez a DROP sem valósulhat meg támogatóink nélkül, nekik is előre köszönjük, hogy ismét mellénk álltak e nagyszabású program szervezése során. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk Debrecenbe!

   

   Prof. Dr. Szekanecz Zoltán

   a kongresszus elnöke

Vissza