Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az MRE hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Együtt Élni a Reumatoid Artritisszel - betegtalálkozó artritiszes páciensek számára
  2009.03.09.
  A Magyar Reumatológusok Egyesülete 2009. március 19-én 11:00 és 14:00 között az ELTE Gólyavárban (1088 Budapest,Múzeum krt. 6–8) „Együtt Élni a Reumatoid Artritisszel” címmel betegtalálkozót rendez artritiszes páciensek számára. A rendezvény támogatója a Magyar Reumabetegek Egyesülete.
  A rendezvényen az artritiszes betegek előadások formájában, illetve betegtársaik beszámolóin keresztül információkat kaphatnak a betegséggel kapcsolatban. E mellett a találkozó célja, hogy segítséget nyújtson az e kórban szenvedők részére a betegséggel való együttéléshez. A rendezvényen a megjelenők feltehetik kérdéseiket a szakma vezető szakértőinek és tapasztalatot cserélhetnek betegtársaikkal is, ezzel első kézből szerezve információkat a betegség természetéről, gyógymódjairól, illetve a vele való együttélés különféle technikáiról.

  A találkozó első szakmai előadását Prof. Dr. Poór Gyula, a Magyar Reumatológusok Egyesületének elnöke tartja, aki a reumás sokízületi gyulladás eredetéről, a betegség folyamatáról, annak az életminőségre gyakorolt hatásáról, illetve kezelési lehetőségeiről fog beszélni. Ezt követően Dr. Cseuz Regina, a Benevita Alapítvány Reumatoid Artritisz Betegklubjának elnöke tart előadást „Hogyan lehet megbirkózni a betegséggel?” címmel. Ezután két artritiszes beteg mutatja be saját tapasztalatán keresztül, hogy a mindennapok során miként lehet a betegséggel teljes életet élve együtt élni. A páciensek előadásait követően Dr. Ortutay Judit, a Magyar Reumabetegek Egyesületének elnöke beszél a beteggondozásról, a gondozási hálózatról, a betegmozgalomról, illetve a betegklubokról. Végül, de nem utolsó sorban, Ungár Anikó művésznő tart egy mintegy húsz perces bűvészbemutatót az érdeklődők számára.
  Az előadásokat követően a résztvevők büféasztaloknál beszélgethetnek egymással és folytathatnak kötetlen információcserét betegségük, kapcsolódó problémáik és az azok megoldását segítő ötleteikről, tapasztalataikról.

  A rendezvényre a belépés ingyenes, érdeklődni lehet a 06-30 652-3021 és a 06-1 339-8568 telefonszámokon.

  A rendezvény megközelíthető a 2-es metró, 47-es, 49-es villamos, fekete 7-es busz Astoria megállóhelyétől.

  Az előadás részletes programja elérhető a kapcsolódó dokumentumban.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

  Együtt Élni a Reumatoid Artritisszel (betegtalálkozó), Programpdf2009.03.09.

Vissza