Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az MRE hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • MRE 90. éves jubileumi vándorgyűlése (Budapest, 2018.10.04-07.) - Elkészült a programtervezet!
  2018.08.22.

  A VÁNDORGYŰLÉS HELYSZÍNE: Danubius Hotel Helia**** 1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.

  REGISZTRÁCIÓ: A vándorgyűlésre való jelentkezés elektronikus úton történik a kongresszus honlapjáról: http://congress-service.hu/rendezveny/mre2018

   

  Lehetőség van jelentkezésre a szervező iroda által küldött jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével is.

  A programtervezet letölthető ide kattintva

  A Vándorgyűlés támogatói megtekinthetőek ide kattintva

   

  KÖSZÖNTŐ: A Magyar Reumatológusok Egyesülete 1928-ban jött létre, így 2018-ban a 90. születésnapját ünnepli. Ehhez a kerek évfordulóhoz kapcsolódóan ebben az évben ünnepélyes, számos tekintetben különleges és meglepetésekkel teli vándorgyűlést tervezünk.

   

  Az MRE idei vándorgyűlését Budapesten, a Hotel Heliában rendezzük 2018. október 4-7. között.

   

  Külön nagy megtiszteltetés, hogy az EULAR évente rendezett Posztgraduális Kurzusát 2018. október 1-3. között, tehát a vándorgyűléshez kapcsolódóan, ugyancsak a Hotel Héliában rendezi. Ezen a szakmai kiválóságai tartanak továbbképző előadásokat. Mindent megteszünk, hogy minél több hazai reumatológus rezidens, szakorvosjelölt és szakorvos hallgathassa meg a kiváló előadásokat.

  A jubileumi MRE vándorgyűlés október 4-én reggel kezdődik. Erre a jeles alkalomra az egyesület 19 külföldi tiszteletbeli tagját hívtuk meg, hogy velünk ünnepeljenek. A 19 meghívott nemzetközi szaktekintély és több magyar vezető kutató közreműködésével csütörtökön egész nap és pénteken délig kutatási előadásokból álló kaleidoszkópot rendezünk. Csütörtök este ünnepélyes megnyitó, az elmúlt 10 év reumatológiai történetét bemutató eloadások, meglepetés eloadás, majd a reumatológus és szakdolgozó kollégák gyermekei közremuködésével kulturális műsor formájában ünnepeljük meg a jubileumot. Ugyancsak ekkor avatjuk tiszteletbeli taggá Annamaria Iagnocco, Mikecz Katalin és Johannes Bijlsma professzorokat.

  A „hagyományos” MRE vándorgyűlés október 5-én pénteken ebéd után kezdődik és vasárnap délutánig tart. Ennek formátuma a megszokottnak felel meg. Néhány szakmai kerekasztalt (pl. gyermekreumatológia, a célzott terápia speciális szempontjai) tervezünk. Emellett párhuzamosan az MRSZE is megtartja éves kongresszusát és betegfórumot is tervezünk. A vándorgyűlésen adjuk át a Bozsóky-emlékérmeket, a Petrou Petros-díjat, a de Chatel-díjat és a Díszokleveleket is. Minden kedves Kolléganőt és Kollégát szeretettel várunk Budapestre az MRE 90. éves születésnapi vándorgyűlésére!

   

  Üdvözlettel:

   

  Prof. Dr. Szekanecz Zoltán az MRE és a kongresszus elnöke

  Prof. Dr. Kiss Emese az MRE főtitkára

   

Vissza