Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az MRE hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • MRE 2019. évi Vándorgyűlése - elkészült a programtervezet
  2019.06.12.

  A VÁNDORGYŰLÉS HELYSZÍNE: Hotel Eger & Park**** (3300 Eger, Szálloda u. 1-3.)

   

  FONTOS IDŐPONTOK:

  Előadások, poszterek visszaigazolása: 2019. augusztus 26.

  Részvételi díj, ebéd díjmentes lemondási határideje: 2019. augusztus 18.

   

  FŐ TÉMÁK:

  • Gyulladásos és autoimmun reumatológiai kórképek

  • Degeneratív reumatológiai betegségek

  • Metabolikus csontbetegségek

  • Ritka mozgásszervi kórképek

  • Terápiás célpontok – célzott terápiák

  • Szakmai ajánlások

  • Szakmapolitikai kérdések

  • Varia

   

  Tisztelt Kolléganők és Kollégák!

   

  2019. szeptember 26-28. között a történelmi Egerben rendezzük az MRE éves vándorgyűlését. A korábbi kongresszusok hagyományait megtartva igyekszünk Önök számára magas színvonalú, de néhány újdonsággal fűszerezett szakmai programot és tartalmas kikapcsolódást biztosítani.

  Továbbra is törekedtünk arra, hogy mindenki igényét kielégítendő, a szakmai program kiegyensúlyozott legyen. Ennek fényében ismét lesz félnapos, a reumatológia újdonságait bemutató, pontszerző REAKTOR továbbképzés, megújított formátumban, szeptember 26-án délelőtt.

  A poszterek esetében továbbra is az e-poszter formátumot követjük, de a szerzők az előadóteremben, röviden szóban is bemutathatják munkáikat.

  Az előadások és poszterek mellett számos szponzorált szimpózium is lesz. Mint minden évben, idén is hálásak vagyunk a gyártóknak, partnereinknek, a támogatásért.

  A csütörtök délután szokás szerint az ünneplésé. Szokásunkhoz híven teret engedünk a helyszín, Eger bemutatásának néhány rövid prezentáció formájában. Ekkor történik majd a Belák-díjak átadása és a hamarosan megszavazandó díjazottak előadásai.

  Emellett a „magyar gyökerekkel” sorozatban negyedikként Dr Andrew Ostor (Melbourne) mutatja be munkásságát és talán kevesek által ismert magyar hátterét. Ismét adunk majd díszoklevelet a hazai reumatológiáért sokat tett kollégáknak és átadásra kerül az idei de Chatel-díj is.

  A vándorgyűlésen néhány speciális témát vetünk fel. Kerekasztal-beszélgetést szervezünk a Ritka mozgásszervi betegségek témakörében. Emellett megtárgyaljuk majd a célzott terápiával kapcsolatos speciális aspektusokat is. Emellett pénteken „belga napot” tartunk, négy kolléga (Anne-Marie Malfait, Fransiska Malfait, Dirk Elewaut és Rik Lories) is elfogadta meghívásunkat.

  Szokás szerint az orvos-kongresszusunkkal párhuzamosan zajlik majd a szakdolgozói egyesület (MRSZE) vándorgyűlése. Kongresszusunkon betegnapot is szervezünk.

  A szakmai program mellett a két estére igyekeztünk tartalmas kikapcsolódást is szervezni, mely egyelőre legyen meglepetés. Remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és a szakmai program szüneteiben és utána lesz mód gyönyörködni Dobó István városa és környéke szépségeiben.

   

  Az MRE elnöksége, vezetősége, valamint a technikai szervező Congress Service cég nevében minden kedves Kolléganőt és Kollégát szeretettel várunk Egerbe!

   

  Üdvözlettel:

   

  Prof. Dr. Szekanecz Zoltán az MRE és a kongresszus elnöke

  Prof. Dr. Kiss Emese az MRE főtitkára

  Dr. Nagy Katalin főorvos, házigazda

   

  Programtervezet

  Első értesítő

  Online regisztráció

   

  További részletek a rendezvény weboldalán: http://congress-service.hu/rendezveny/mre2019

   

Vissza