Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az MRE hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • DROP 8 - Debreceni Reumatológiai Oktatási Program Online - 2021.05.06-08.
  2021.04.21.

  Tisztelt Kolléganők és Kollégák, kedves Barátaim!

   

  Immáron 14 éve, hogy a bőrgyógyászokkal és szemészekkel megrendeztük az első DROP interdiszciplináris konferenciát. Ezzel egy Debrecenhez kötődő, de országos, igen sikeres konferenciasorozatot indítottunk el. Az első 2007-es DROP-ot követte a második 2009-ben a gasztroenterológusokkal, hematológusokkal és onkológusokkal, 2010-ben a harmadik, mely a vascularis immunológiát és reumatológiát tekintette át, 2011-ben a DROP4, melynek a reumatológia és infekciók volt a témája, 2013-ban a DROP5, ahol anyagcsere, endokrin betegségek és pulmonologia volt a téma, 2016-ban a DROP6 a neurológia, pszichiátria és idegsebészet témakörben, végül 2018-ban a DROP7 az ortopédia, traumatológia, geriátria és sportorvoslás határterületeinek tárgyalásával. A továbbiakban is kétévente tervezzük az interdiszciplináris fórum megrendezését. Bőven van még téma a tarsolyunkban, de lassan a korábban tárgyalt témákat is újra elő kell majd venni. A DROP konferenciákon általában 45-50 előadás hangzott el, és a résztvevők száma mindig elérte a 300-500-at. Ezzel a DROP az egyik legnagyobb hazai konferenciasorozattá nőtte ki magát. Mindez elsősorban nem a szervezők érdeme, hanem az érdeklődő résztvevőké és az előadóké, akik mindig a maximális színvonalon adták át az újabb és újabb ismereteket a hallgatóságnak.

   

  Amellett, hogy nagyon szeretjük ezt a rendezvényt, az sem mellékes, hogy, amint azt a kedves Kollégák visszajelzései is megerősítették, továbbra is szükség van erre a 2007-ben úttörőnek számító vállalkozásra, amely a medicina egyéb területeit még közelebb hozza a reumatológusokhoz és egymáshoz. Eredetileg 2020 tavaszán terveztük a DROP8-at, de a Covid-19 járvány miatt sajnos kétszer kellett halasztanunk. Mivel egyelőre nem úgy néz ki, hogy a közeljövőben személyes részvétellel meg lehet rendezni egy ekkora kongresszust, a szervezőkkel együtt úgy döntöttünk, a DROP8-at 2021. május 6-8 között online rendezzük meg. A DROP8 fő témái ezúttal, ABC sorrendben, a fogászat, fül-orr-gégészet, gyermekgyógyászat, intenzív terápia, rehabilitáció, ritka betegségek, sürgősségi orvoslás, szájsebészet és az urológia.

   

  Várhatóan kiváló összefoglaló előadások keretében szó lesz a periodontitis, temporomandibularis arthritis, fogászati, fül-orr-gégészeti és urológiai gócok, Sjögren szindróma, állkapocsnecrosis, szisztémás vasculitisek, otosclerosis, vesekövesség, paraneoplasiák, ritka arthritisek, gyermekgyógyászati kórképek, a rehabilitáció aktualitásai, ritka betegségek, sürgősségi és intenzív terápiát igénylő reumatológiai és immunológiai állapotok kérdéseiről és még sok minden másról…

   

  Az előző DROP-okhoz hasonlóan, az orvosi programmal karöltve, egy színvonalas szakdolgozói programot is összeállítunk, mely szintén a fenti témákban, de szakdolgozói szempontból, gyakorlati oldalról közelíti meg a kérdésköröket.

   

  Sajnos az esti társasági programokat sem tudjuk a megszokott formában megrendezni. De előre eláruljuk, hogy az online lehetőségeket maximálisan kihasználva igyekszünk egy kis felüdülést is hozó, könnyedebb programokat is szervezni. 

   

  Ennek reményében szeretettel várunk minden érdeklődőt a DROP8-ra!

   

   

  AKKREDITÁCIÓ
  A DROP8 az alábbi szakterületekre akkreditált, szabadon választott továbbképző rendezvény: reumatológia, fizioterápia, allergológia és klinikai immunológia, andrológia, audiológia, aneszteziológia és intenzív terápia, belgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat, fog- és szájbetegségek, foniátria, fül-orr-gégegyógyászat, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás, háziorvostan, intenzív terápia, konzerváló fogászat, mozgásszervi rehabilitáció, ortopédia, oxyologia, parodontologia, radiológia, sürgősségi orvostan, szájsebészet, urológia valamint szakdolgozók. Az akkreditálás és a kreditpontok értékének meghatározása folyamatban van, a várható pontérték 50.

   

  Prof. Dr. Szekanecz Zoltán

  főszervező

   

  További részletes információk, program, regisztráció a szervező weboldalán: 

  https://www.congress-service.hu/rendezveny/drop2020

   

Vissza