Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

RENDEZVÉNYKATEGÓRIÁK


Rendezvények
Rendezvények
Tanfolyamok, továbbképzések
Tanfolyamok, továbbképzések
Összes kategória megjelenítése

Rendezvények


Kategória: Tanfolyamok, továbbképzések

A 2022-2023-RA TERVEZETT REUMATOLÓGIAI RENDEZVÉNYEK NAPTÁRA LETÖLTHETŐ IDE KATTINTVAHazai kongresszusok, rendezvények

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Az idős felnőttkori gyulladásos reumatológiai kórképek tanfolyam (Budapest, 2022.04.09.)

  Időpont: 2022.04.09. szombat


  Helyszín: Hunguest Hotel Millennium, 1089 Budapest, Üllői út 94–98.

   

  Részvételi díj: 13 000,- Ft mely a visszaigazolásunk után fizetendő.


  Az előadás nem zártkörű, előzetes jelentkezés alapján és a részvételi díj befizetése ellenében, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

   

  A program megtekinthető ide kattintva

   

  Jelentkezni honlapunkon keresztül lehetséges:
  https://www.szakmaitovabbkepzo.hu/online-jelentkezes/

  Időpont: 2022.04.09.
  Helyszín: 1089 Budapest, Üllői út 94–98., Hunguest Hotel Millennium
  A rendezvény Web oldala: https://www.szakmaitovabbkepzo.hu/online-jelentkezes/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Klinikai Immunológiai tanfolyam I. elméleti része (2022.03.07-17.)

  Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Klinikai Immunológiai tanfolyam I. elméleti részére, mely 2022. március 7-17. között kerül megrendezésre - a járványhelyzetre való tekintettel - online formában.

   

  A képzés szakvizsga előtti kötelező tanfolyamként, szakmai kötelező továbbképző tanfolyamként, továbbá szabadon választott és PhD tanfolyamként is akkreditált a Semmelweis Egyetem által.

   

  A részletes program megtekinthető ide kattintva

   

  További információk, illetve a tanfolyamhoz tartozó zoom link elérhető az OFTEX weboldalon. 

  A továbbképzés eléréséhez az alábbi két link nyújt segítséget. Az egyik a kötelező szintentartó tanfolyam, a másik a szabadon választható tanfolyam jelentkezési platformja, kérjük az Önnek megfelelő lehetőséget válassza:

   

  Kötelező szintentartó tanfolyam: https://oftex.hu/project_o/actual_prg/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=79727&tableid=0&retcode=tanflist


  Szabadon választható tanfolyam: https://oftex.hu/project_o/actual_prg/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=79728&tableid=0&retcode=tanflist

   

  Üdvözlettel:

   

  Prof. Dr. Poór Gyula

  Prof. Dr. Kiss Emese Virág

  Kezdete: 2022.03.07.
  Vége: 2022.03.17.
  Helyszín: Online

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Klinikai Immunológiai Interdiszciplináris Fórum (KIIF) (kötelező szintentartó)

  Kezdete: 2021.11.04.
  Vége: 2021.11.06.
  Tudományos információ: Dr. Tarr Tünde
  Helyszín: Debrecen, DAB Székház
  A rendezvény Web oldala: http://www.makit.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MRE Észak-Kelet Magyarországi szekcióülés

  Kezdete: 2021.10.15.
  Vége: 2021.10.16.
  Tudományos információ: Dr. Szamosi Szilvia
  E-mail: szamosi.szilvi@gmail.com
  Helyszín: Eger, Hotel Korona

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXIII. MIT–MLDT Laboratóriumi Szakmai Továbbképző Tanfolyam: Immunmetabolomika

  Időpont: 2021.10.06.
  Tudományos információ: Dr. Miklós Kata
  E-mail: katamik@gmail.com
  Helyszín: Budapest, Honvéd Kórház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Klinikai immunológia és allergológia II. (klinikai rész) tanfolyam

  Kedves Kollégák!

   

  A Klinikai immunológia és allergológia II. (klinikai rész) tanfolyamra hívom fel figyelmüket. A tanfolyam akkreditált, mint szakvizsga előkészítő kötelező/kötelező szakmaspecifikus szinten tartó (50 pontos) tanfolyam. Várunk minden Kollégát, aki klinikai immunológia és allergológia szakvizsga előtt áll vagy a szakvizsga megtartásához és a szakma gyakorlásához szükséges engedélye lejár. A szabadon választható SE-TK /2021.II/00424 kódszámú tanfolyamot a felsorolt szakmák képviselőinek ajánljuk figyelmébe.

   

  Kérjük, hogy munkatársaik között minél szélesebb körben ismertessék ezt a lehetőséget.

   

  Prof. Dr. Poór Gyula
  akadémikus, egyetemi tanár, főszervező

   

  Prof. Dr. Kiss Emese Virág
  egyetemi tanár, felelős szervező

   

  Klinikai immunológia és allergológia II. (klinikai rész) kötelező szintentartó tanfolyam

  Tanfolyam kódszáma: SE-TK/2021.II/00250

  Időpontja: 2021.10.04-13.

  Helyszíne: Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet 1023 Budapest, Frankel Leó út 25-29. Fszt. Közösségi Központ

  Jelleg: kötelező szakvizsga előkészítő és kötelező szinten tartó

  Vizsga: van

  Akkreditációs pont: 50

  Jelentkezés: OFTEX-en keresztül online módban

  Jelentkezési határidő: 2021.10.04.

   

  Klinikai immunológia és allergológia II. (klinikai rész) szabadon választható tanfolyam

  Időpontja: 2021.10.04-13.

  Helyszíne: Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet 1023 Budapest, Frankel Leó út 25-29. Fszt. Közösségi Központ

  Tanfolyam kódszáma: SE-TK/2021.II/00424

  Szakképesítések, amelyekhez szakma szerinti pontszámként elszámolható:
  1. allergológia és klinikai immunológia | 2. belgyógyászat | 3. csecsemő- és gyermekgyógyászat | 4. diabetológus | 5. endokrinológia és anyagcsere-betegségek | 6. fül-orr-gégegyógyászat | 7. gastroenterológia | 8. gyermektüdőgyógyászat | 9. haematológia | 10. klinikai farmakológia | 11. orvosi mikrobiológia | 12. reumatológia | 13. transzfuziológia | 14. tüdőgyógyászat

  Jelleg: szabadon választható

  Vizsga: van

  Akkreditációs pont: 50

  Jelentkezés: OFTEX-en keresztül online módban

  Jelentkezési határidő: 2021.10.04.

   

  Kezdete: 2021.10.04.
  Vége: 2021.10.13.
  Helyszín: 1023 Budapest, Frankel Leó út 25-29., Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet Fszt. Közösségi Központ

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Kötelező szintentartó tanfolyam reumatológusoknak

  Kedves Kolléganő! Kedves Kolléga!

   

  Szeretettel meghívjuk a Szegedi Tudományegyetem Reumatológiai és Immunológiai Klinikája által szervezett ÚJDONSÁGOK A REUMATOLÓGIA ÉS A KLINIKAI IMMUNOLÓGIA TERÜLETÉN című, reumatológus szakorvosok számára kötelező szintentartó, allergológia és klinikai immunológia, belgyógyászat szakorvosok számára szabadon választható tanfolyamra.

   

  Időpont: 2021. szeptember 8-10.

  Helyszín: Szeged, Szemészeti Klinika tanterme – Korányi fasor 10-11.

   

  A rendezvényt szeretnénk személyes megjelenéssel megtartani, de ha a járványhelyzet ezt nem fogja engedni, online formában mindenképpen megrendezzük. Amint a programtervből is kitűnik, ez alkalommal is a reumatológia teljes spektrumát lefedő, emellett a legfontosabb határterületi tudományterületek és az általános orvosi ismeretek szempontjából mindenképpen szükséges szakterületek legfrissebb ismereteit szeretnénk megosztani Önökkel.

   

  A jelentkezés feltételeiről a mellékelt Jelentkezési lapon tájékozódhatnak, melyet kérünk mihamarabb, de legkésőbb 2021. augusztus 31-ig visszaküldeni. Ezt követően jelentkezésre már nem lesz lehetőség, de szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az aktuális járványügyi korlátozásoktól függően lehetséges, hogy már ezt megelőzően is korlátozni kényszerülünk a résztvevők számát, és a jelentkezést hamarabb le kell zárjuk, vagy alternatív szervezési formákhoz kell folyamodjunk. Ezekkel kapcsolatban folyamatosan értesítéssel leszünk e-mailben vagy Klinikánk honlapján.


  Programtervezet

  Jelentkezési lap

   

  Szeretettel várjuk a rendezvényen.

   

  Tisztelettel:

  Dr. Kovács László

   

   

  Kezdete: 2021.09.08.
  Vége: 2021.09.10.
  Helyszín: Szeged, Korányi fasor 10-11., Szemészeti Klinika tanterme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)DROP 8 - Debreceni Reumatológiai Oktatási Program - új időpont: 2021.05.06-08.

  Tisztelt Kolléganők és Kollégák, kedves Barátaim!

   

  Immáron 14 éve, hogy a bőrgyógyászokkal és szemészekkel megrendeztük az első DROP interdiszciplináris konferenciát. Ezzel egy Debrecenhez kötődő, de országos, igen sikeres konferenciasorozatot indítottunk el. Az első 2007-es DROP-ot követte a második 2009-ben a gasztroenterológusokkal, hematológusokkal és onkológusokkal, 2010-ben a harmadik, mely a vascularis immunológiát és reumatológiát tekintette át, 2011-ben a DROP4, melynek a reumatológia és infekciók volt a témája, 2013-ban a DROP5, ahol anyagcsere, endokrin betegségek és pulmonologia volt a téma, 2016-ban a DROP6 a neurológia, pszichiátria és idegsebészet témakörben, végül 2018-ban a DROP7 az ortopédia, traumatológia, geriátria és sportorvoslás határterületeinek tárgyalásával. A továbbiakban is kétévente tervezzük az interdiszciplináris fórum megrendezését. Bőven van még téma a tarsolyunkban, de lassan a korábban tárgyalt témákat is újra elő kell majd venni. A DROP konferenciákon általában 45-50 előadás hangzott el, és a résztvevők száma mindig elérte a 300-500-at. Ezzel a DROP az egyik legnagyobb hazai konferenciasorozattá nőtte ki magát. Mindez elsősorban nem a szervezők érdeme, hanem az érdeklődő résztvevőké és az előadóké, akik mindig a maximális színvonalon adták át az újabb és újabb ismereteket a hallgatóságnak.

   

  Amellett, hogy nagyon szeretjük ezt a rendezvényt, az sem mellékes, hogy, amint azt a kedves Kollégák visszajelzései is megerősítették, továbbra is szükség van erre a 2007-ben úttörőnek számító vállalkozásra, amely a medicina egyéb területeit még közelebb hozza a reumatológusokhoz és egymáshoz. Eredetileg 2020 tavaszán terveztük a DROP8-at, de a Covid-19 járvány miatt sajnos kétszer kellett halasztanunk. Mivel egyelőre nem úgy néz ki, hogy a közeljövőben személyes részvétellel meg lehet rendezni egy ekkora kongresszust, a szervezőkkel együtt úgy döntöttünk, a DROP8-at 2021. május 6-8 között online rendezzük meg. A DROP8 fő témái ezúttal, ABC sorrendben, a fogászat, fül-orr-gégészet, gyermekgyógyászat, intenzív terápia, rehabilitáció, ritka betegségek, sürgősségi orvoslás, szájsebészet és az urológia.

   

  Várhatóan kiváló összefoglaló előadások keretében szó lesz a periodontitis, temporomandibularis arthritis, fogászati, fül-orr-gégészeti és urológiai gócok, Sjögren szindróma, állkapocsnecrosis, szisztémás vasculitisek, otosclerosis, vesekövesség, paraneoplasiák, ritka arthritisek, gyermekgyógyászati kórképek, a rehabilitáció aktualitásai, ritka betegségek, sürgősségi és intenzív terápiát igénylő reumatológiai és immunológiai állapotok kérdéseiről és még sok minden másról…

   

  Az előző DROP-okhoz hasonlóan, az orvosi programmal karöltve, egy színvonalas szakdolgozói programot is összeállítunk, mely szintén a fenti témákban, de szakdolgozói szempontból, gyakorlati oldalról közelíti meg a kérdésköröket.

   

  Sajnos az esti társasági programokat sem tudjuk a megszokott formában megrendezni. De előre eláruljuk, hogy az online lehetőségeket maximálisan kihasználva igyekszünk egy kis felüdülést is hozó, könnyedebb programokat is szervezni. 

   

  Ennek reményében szeretettel várunk minden érdeklődőt a DROP8-ra!

   

   

  AKKREDITÁCIÓ
  A DROP8 az alábbi szakterületekre akkreditált, szabadon választott továbbképző rendezvény: reumatológia, fizioterápia, allergológia és klinikai immunológia, andrológia, audiológia, aneszteziológia és intenzív terápia, belgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat, fog- és szájbetegségek, foniátria, fül-orr-gégegyógyászat, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás, háziorvostan, intenzív terápia, konzerváló fogászat, mozgásszervi rehabilitáció, ortopédia, oxyologia, parodontologia, radiológia, sürgősségi orvostan, szájsebészet, urológia valamint szakdolgozók. Az akkreditálás és a kreditpontok értékének meghatározása folyamatban van, a várható pontérték 50.

   

  Prof. Dr. Szekanecz Zoltán

  főszervező

   

  További részletes információk, program, regisztráció a szervező weboldalán: 

  https://www.congress-service.hu/rendezveny/drop2020

   

  Kezdete: 2021.05.06.
  Vége: 2021.05.08.
  Helyszín: Online,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Pécsi Reumatológus Rezidens és Szakorvosjelölt Fórum

  Kezdete: 2021.04.16.
  Vége: 2021.04.17.
  Szervező: Prof. dr. Czirják László
  E-mail: erdosi.judit@pte.hu
  Helyszín: Pécs,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Reumatológiai kötelező szakvizsga előtti tanfolyam és immunológiai alapképző

  Szervező: Reumatológiai Tanszékek

  Kezdete: 2021.03.18.
  Vége: 2021.03.19.
  E-mail: szekanecz.zoltan@med.unideb.hu
  Helyszín: Online,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Klinikai immunológia és allergológia I. (elmélet) szinten tartó és szakvizsga előkészítő tanfolyam

  Kedves Kollégák!

  A Klinikai immunológia és allergológia I. (elmélet) tanfolyamra hívom fel figyelmüket. A tanfolyam akkrediált, mint szakvizsga előkészítő kötelező és mint kötelező szakmaspecifikus szinten tartó (50 pontos) tanfolyam. Akkreditált kötelező tanfolyam. Ezért szeretettel hívunk minden olyan Kollégát, aki klinikai immunológia és allergológia szakvizsga előtt áll vagy a szakvizsga megtartásához és a szakma gyakorlásához szükséges engedélye lejár. Kérjük, hogy munkatársaik között minél szélesebb körben ismertessék ezt a lehetőséget. A járványhelyzet miatt online tartjuk meg a tanfolyamot. Ha változás történne azt mindenképp jelezzük az Oftex-en, illetve a már regisztrált résztvevőknek e-mailben is.

  Prof. Dr. Kiss Emese Virág főszervező

  Tanfolyam kódszáma: SE-TK/2021-01/00323 Időpontja: 2021. 03. 01-09.
  Jelleg: kötelező szakvizsga előkészítő és kötelező szinten tartó
  Vizsga: van Akkreditációs pont: 50
  Jelentkezés: OFTEX-en keresztül online módban
  Jelentkezési határidő: 2021.02.28.
  További részletek és jelentkezés az Oftex portálon ide kattintva

  Kezdete: 2021.03.01.
  Vége: 2021.03.09.
  Helyszín:

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)EULAR ECONS nemzetközi továbbképzés (a BIF7 szatellitája)

  Tisztelt Kolléga!

  Felhívjuk szíves figyelmét, hogy 2021. február 11-én zajlik majd az EULAR ECONS Budapest Course online formában. A rendezvényen történő részvétel előzetes regisztrációhoz kötött és díjmentes.

  Bízva érdeklődésében és jelentkezésében, az alábbi linken küldjük a tanfolyam programját

  (a fájl mentéséhez: a linken jobbklikk, majd Link mentése másként)

  További információért kérjük keresse fel a rendezvény honlapját, melyen online regisztrációra is van lehetőség.

  A kurzus közvetlenül a Budapesti Immunológiai Fórum (2021. február 11-13.) előtt kerül megrendezésre. Amennyiben Ön a BIF7 rendezvényen is részt kíván venni, úgy elegendő a BIF-re történő regisztrációja során bejelölnie, vagy már meglévő BIF regisztráció esetén email fordulatával jeleznie felénk részvételi szándékát az ECONS tanfolyamon.

  Üdvözlettel:

  Dr. Szekanecz Zoltán, Dr. Nagy György és Mészáros Tas (Congress Service)
  szervezők

   

  Időpont: 2021.02.11.
  Helyszín: Budapest,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)7. Budapesti Immunológiai Fórum

  Tisztelt Kollégák!

  2009-ben indítottuk útjára a kétévente megrendezésre kerülő Budapesti Immunológiai Fórumot (BIF). A BIF tanfolyamok célja a klinikai immunológia megértéséhez nélkülözhetetlen immunológiai alapfogalmak és az immunmoduláció különböző módszereinek áttekintése. A rendezvényeinket követően számos pozitív vélemény érkezett, sokan jelezték, hogy várják a következő BIF-et, amit immár hetedik alkalommal, örömmel szervezünk meg 2021-ben.

   

  Az immunológia rohamos fejlődése bőségesen kínál témát, amelyek tárgyalásához nemzetközileg elismert szakembereket kértünk fel. A BIF7 témái: az immunológiai alapfogalmak áttekintése; tumorimmunológia, gyógyszerinterakciók az immunológiában, célzott terápiák biztonságossága, differenciáldiagnosztika; immunológiai kórképek patogenetikai és terápiás újdonságainak áttekintése, EULAR ajánlások, védőoltások, interdiszciplináris immunológia (bőrgyógyászat,  hematológia, klinikai immunológia, infektológia, kardiológia, nefrológia, neurológia, pulmonológia, reumatológia, szemészet). Áttekintjük a COVID fertőzés legújabb immunológiai vonatkozásait is.

   

  Szeretettel várunk minden érdeklődő kollégát!

   

  További részletes információk a rendezvény honlapján

   

  Előzetes programtervezet 

   

  Nagy György
  Németh Tamás
  Géher Pál
  szervezők

   

   

  Kezdete: 2021.02.11.
  Vége: 2021.02.13.
  Helyszín: Online
  A rendezvény Web oldala: https://www.congress-service.hu/rendezveny/bif2021

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A tudatos jelenlét (mindfulness) alapú kognitiv terápia alkalmazása a stresszcsökkentésben

  Időpont: 2020.04.24.
  Helyszín: Hévíz,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Haladás a reumatológia és osteológia területén

  Kezdete: 2020.04.16.
  Vége: 2020.04.17.
  Helyszín: Budapest,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Fogászat és osteológia, reumatológia

  Időpont: 2020.03.06.
  Szervező: Prof. Dr Géher Pál, Dr. Kulisch Ágota
  Helyszín: Hévíz,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Kötelező szintentartó tanfolyam (reumatológia)(cikluszáró)

  Szervező: Prof Dr Géher Pál
  E-mail: reuma.tanszek@irgalmas.hu

  Kezdete: 2020.01.27.
  Vége: 2020.01.30.
  Helyszín: Budapest,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Klinikai Immunológiai és Allergológiai Tanfolyam II. (klinikum) (Budapest, 2019.11.04-14.)

  Kötelező szintentartó jellegű (SE-TK 2019.II/00053)


   


  Célcsoport: 1. allergológia és klinikai immunológia, 2. immunológia (képesítés)


   


  Időpont: 2019.11.04-14.


   


  Helyszín: 1023 Budapest, Frankel Leó út 25-29. ORFI Közösségi Központ


   


  Akkreditációs pontérték: 50 pont


   


  Jelentkezés az oftexen


   


  Órarend


   

  Kezdete: 2019.11.04.
  Vége: 2019.11.14.
  Helyszín: 1023 Budapest, Frankel Leó út 25-29., ORFI Közösségi Központ

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MRE Közép-magyarországi Szekció ülése

  A szekcióülés SOTE által akkreditált tanfolyam is egyben, az Oftexen a tanfolyam SE-TK/2019 II./00315-s kódszámon szerepel.

  A tanfolyam orvosknak, gyógytornászoknak 16 kreditpontot ér, nővéreknek 8 pontot.
  A tanfolyam reumatológusok, ortopéd- traumatológusok, sportorvosok, radiológusok, rehabilitációs orvosok, háziorvosok számára akkreditált.

  A szekcióülés témája: A vállízületi betegségek diagnosztikája, reumatológiai, ortopédiai, sportorvosi és rehabilitációs vonatkozásai.

  Az szekcióülés,helyszíne: Dr. Romics László Érdi szakrendelőintézet, Előadóterem (2030 Érd, Felső utca 39-41.)

  A tanfolyam regisztrációs díja orvosoknak, gyógytornászoknak 5000.- Ft, asszisztenseknek 3000.- Ft.

  A program megtekinthető ide kattintva


  Időpont: 2019.10.05.
  Helyszín: Érd,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Kötelező szintentartó tanfolyam (klinikai immunológia és allergológia)

  Kezdete: 2019.05.28.
  Vége: 2019.05.31.
  Szervező: Prof. Dr. Czirják László
  E-mail: erdosi.jutit@pte.hu
  Helyszín: Pécs,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MRE Észak-Kelet Magyarországi Szekció tudományos ülése

  Időpont: 2019.04.26.
  Szervező: Dr. Nagy Katalin, Dr. Fazekas Katalin
  E-mail: nagykatalindr@gmail.com
  Helyszín: Miskolc, City Hotel

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MRE Dél-Dunántúli szekció tudományos ülése

  Időpont: 2019.04.12.
  Szervező: Prof. Dr. Sütő Gábor
  E-mail: gabor.suto@immunologus.hu
  Helyszín: Pécs, Akác u. 1.

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Haladás a reumatológia, immunológia és osteológia területén 2014-2017

  Kezdete: 2019.04.11.
  Vége: 2019.04.12.
  Szervező: Prof. Dr. Poór Gyula
  E-mail: poor.gyula@orfi.hu
  Helyszín: Budapest, Hotel Hélia

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MRE Nyugat-Dunántúli szekció tudományos ülése

  Időpont: 2019.04.05.
  Szervező: Dr. Mándó Zsuzsanna
  E-mail: zsuzsamando@gmail.com
  Helyszín: Hévíz,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MIT-MAKIT továbbképzés (Gyermekkori immunhiányos állapotok)

  Kezdete: 2019.03.29.
  Vége: 2019.03.30.
  Szervező: MIT, MAKIT
  Helyszín: Salgóbánya,
  A rendezvény Web oldala: http://www.mit.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Pécsi Reumatológus Rezidens és Szakorvosjelölt Fórum

  Tisztelt Kollégák!

  Az eddigi hagyományokat folytatva, 2019-ben is tervezzük megrendezni a "Pécsi Reumatológus Rezidens és Szakorvosjelölt Fórum"-ot, mely már a 17. alkalom lesz.

  Az ütközések elkerülése végett szeretnénk jelezni, hogy a tervezett időpontja ezúttal 2019. március 29-30. lesz.

  Üdvözlettel:

  Prof. Dr. Czirják László
  klinikaigazgató, egyetemi tanár

  Kezdete: 2019.03.29.
  Vége: 2019.03.30.
  Szervező: Prof. Dr. Czirják László
  E-mail: erdosi.judit@pte.hu
  Helyszín: Pécs,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MRE Dél-Magyarországi Szekció tudományos ülése

  Az MRE-Dél-Magyarországi Szekciójának vezetőjeként sok szeretettel köszöntök mindenkit a történelmi fürdővárosban, Gyulán.
  Az igényes szakmai program ismeretében remélem, hogy az itt eltöltött igaz csak rövid idő a mindennapi betegellátásban nagy hasznukra lesz mind a gyakorló orvosoknak, mind a betegeknek.

  Időpont: 2019. március 23.

  Előadás bejelentési határidő: 2019. március 12.

  Az előadók számára a részvétel a rendezvényen ingyenes.

  Fő témák:
  ◦ Osteoporosis! Van-e új a nap alatt?
  ◦ Kihívások a reumatológiai járóbetegellátásban. Teendők polyarthritis esetén
  ◦ Regionális fájdalomszindrómák
  ◦ Képalkotó újdonságok
  ◦ PSA
  ◦ Szponzorált előadások

  Programtervezet

  A rendezvény honlapja, online regisztrációs lehetőséggel:
  http://congress-service.hu/rendezveny/dmreuma2019

  Kollegiális üdvözlettel:

  Dr. Keszthelyi Péter
  osztályvezető főorvos
  a Tudományos ülés szakmai szervezője
  Pándy Kálmán Megyei Kórház, Reumatológiai Osztály, Gyula


  Időpont: 2019.03.23.
  Szervező: Dr. Keszthelyi Péter
  E-mail: keszthelyi64@gmail.com
  Helyszín: Gyula,
  A rendezvény Web oldala: http://congress-service.hu/rendezveny/dmreuma2019

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Klinikai immunológiai és allergológiai tanfolyam I. (elmélet) tanfolyam

  Szabadon választható 50 kreditpont értékű akkreditált tanfolyam.

  Helyszín: Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet
  Időpont: 2019.02.25-03.08.

  Jelentkezési határidő: 2019.01.31.

  További részletes információ, program és jelentkezés az Oftex oldalán

  Kezdete: 2019.02.25.
  Vége: 2019.03.08.
  Helyszín: Budapest, Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet
  A rendezvény Web oldala: https://oftex.hu/project_o/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=69785&tableid=0&retcode=tanflist

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Aktualitások a reumatológiában kötelező szintentartó tanfolyam

  Helyszín: Kölcsey Központ (4026 Debrecen, Hunyadi János u. 1-3.)
  Időpont: 2019.02.20-23.

  Kötelező szintentartó tanfolyam reumatológia, reumatológia-fizioterápia, fizioterápia szakvizsgásoknak.
  Szabadon választható tanfolyam belgyógyászat, háziorvostan, klinikai immunológia, ortopédia, orvosi laboratóriumi diagnosztika, rehabilitáció, traumatológia szakvizsgával.

  A meghívó és a program letölthető ide kattintva

  A tanfolyamra jelentkezni az OFTEX-en lehet.
  Emellett kérjük nekünk is jelezzen vissza a szervezés miatt a reuma.titkarsag@med.unideb.hu email címre (Telefon/Fax: 06/52/255-091).

  Szeretettel várjuk!

  A DE ÁOK Reumatológiai Tanszék munkatársai

  Kezdete: 2019.02.20.
  Vége: 2019.02.23.
  Szervező: Prof. Dr. Szekanecz Zoltán
  E-mail: reuma.titkarsag@med.unideb.hu
  Helyszín: Debrecen, Hunyadi János u. 1-3., Kölcsey Központ

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)BIF6 (Budapesti Immunológiai Fórum)

  Helyszín: Park Inn by Radisson Budapest (1138 Budapest, Szekszárdi u. 16-18.)

  Időpont: 2019. február 7-9.

  Második értesítő, programtervezet >>

  Regisztráció és további részletek a rendezvény weboldalán: http://congress-service.hu/rendezveny/bif2019 >>

  Tisztelt Kollégák!

  2009-ben indítottuk útjára a kétévente megrendezésre kerülő Budapesti Immunológiai Fórumot (BIF). A BIF tanfolyamok célja a klinikai immunológia megértéséhez nélkülözhetetlen immunológiai alapfogalmak és az immunmoduláció különböző módszereinek áttekintése. A rendezvényeinket követően számos pozitív vélemény érkezett, sokan jelezték, hogy várják a következő BIF-et, amit immár hatodik alkalommal, örömmel szervezünk meg 2019-ben. Az immunológia rohamos fejlődése bőségesen kínál témát, amelyek tárgyalásához nemzetközileg elismert szakembereket kértünk fel.

  A BIF6 témái: az immunológiai alapfogalmak áttekintése; differenciáldiagnosztika; gyógyszeinterakciók az immunológiában; immunlabor vizsgálatok; immunológiai kórképek patogenetikai és terápiás újdonságainak áttekintése; interdiszciplináris immunológia (bőrgyógyászat, hematologia, klinikai immunológia, infektológia, nefrologia, neurológia, onkológia, pulmonológia, reumatológia, szemészet).

  Akkreditáció
  A BIF6 belgyógyász, bőrgyógyász, diabetológus, endokrinológus, fizioterápiás, foglalkozás-orvostani, gasztroenterológus, hematológus, infektológus,
  kardiológus, klinikai immunológus és allergológus, nefrológus, onkológus, orvosi mikrobiológus, pulmonológus, rehabilitációs, reumatológus és
  szemész szakorvosok, valamint háziorvosok számára szabadon választható továbbképző rendezvény.

  Pontérték: 48 kreditpont sikeres tesztírás után.

  Szeretettel várunk minden érdeklődő kollégát!

  Nagy György
  Géher Pál
  szervezők

  Kezdete: 2019.02.07.
  Vége: 2019.02.09.
  Helyszín: 1138 Budapest, Szekszárdi u. 16-18., Park Inn by Radisson Budapest
  A rendezvény Web oldala: http://congress-service.hu/rendezveny/bif2019

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Szakvizsga előkészitő és immunológia alapképző tanfolyam

  Kezdete: 2018.11.06.
  Vége: 2018.11.09.
  Helyszín: Szeged,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Autoimmun betegségek

  Időpont: 2018.10.12.
  Helyszín: Hévíz,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXI. MIT-MLDT laborszakmai továbbképző fórum (Budapest, 2018.10.03.)

  „Autoimmun betegségek laboratóriumi diagnosztikájának harmonizációja” A rendezvényre diplomások és szakdolgozók jelentkezését egyaránt várjuk!

  Időpont:
  2018. október 03. szerda 9.30 -15.00
  Helyszín: MH-EK Honvédkórház, Budapest Róbert K. krt. 44. (bejárat a Papp Károly utcából) „Kék terem” (az épületben a bejárattól tájékoztató táblák lesznek elhelyezve).

  Közlekedés: A kórház 4 perc séta az Árpád híd pesti hídfőjétől (3-as, kék metró), megközelíthető 1-es villamossal, 32-es autóbusszal.

  Jelentkezés:

  Diplomások számára: 4 pont Orvos, klinikai biokémikus: OFTEX-en, pontjóváírási díj: 1000 Ft egyéb diplomások (gyógyszerészek is): csatolt diplomás jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus úton való elküldésével a katamik@gmail.com e-mail címre 2018. szeptember 25-ig.

  Szakdolgozóknak: 19 pont
  Részvételi díj: nincs Jelentkezés a csatolt szakdolgozói jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus úton való elküldésével a nadudvari.andrea@hm.gov.hu címre 2018. szeptember 25-ig.

  Várjuk jelentkezésüket!

  Dr. Miklós Katalin szervező
  Szakdolgozói jelentkezési lap >>
  Diplomás jelentkezési lap >>
  Program >>

  Időpont: 2018.10.03.
  Helyszín: Róbert K. krt. 44., MH-EK Honvédkórház, Kék Terem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MRE Dél-Dunántúli Szekció Ülése

  Időpont: 2018.09.21.
  Helyszín: Harkány,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Az MRE Rehabilitációs és Fizioterápiás Szekció és az MRE Budapesti Szekció Közös Rendezvénye

  Helyszín: ORFI Közösségi Központ (1023 Budapest, Frankel Leó út 25-29.)
  Időpont: 2018. május 5. 9.00-14.00
  A rendezvény díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

  A jelentkezési lap visszaküldendő:
  TEL: 06-1-438-8300/1201 m.
  E-mail: mrebpsz@gmail.com
  Levelezési cím: Turra Erzsébet, ORFI, 1023 Budapest, Frankel Leó út 25-29.

  Program
  Jelentkezési lap


  Időpont: 2018.05.05.
  Helyszín: 1023 Budapest, Frankel Leó út 25-29., ORFI Közösségi Központ

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MRE Északkelet-magyarországi Szekciójának Jubileumi, XXX. Tudományos ülése

  Tisztelettel meghívjuk a Magyar Reumatológusok Egyesülete Északkelet-magyarországi Szekciójának Jubileumi, XXX. Tudományos ülésére.

  Időpont: 2018. április 27.
  Helyszín: Baktalórántháza, Fenyves Hotel és Konferenciaközpont

  A Tudományos Ülés fő témája: Gerincbetegségek

  A program letölthető ide kattintva

  Időpont: 2018.04.27.
  Helyszín: Baktalórántháza, Fenyves Hotel és Konferenciaközpont

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MOOT-FOK egynapos, ingyenes osteológiai alapképzése (Budapest, 2018.02.17.)

  A Magyar Osteoporosis és Osteoarthrologiai Társaságon belül működő Fiatal Osteológusok Klubja (MOOT-FOK) 2018. február 17-én szombaton egy egynapos, ingyenes osteológiai alapképzést szervez IV-VI. éves orvostanhallgatók, rezidensek, szakorvos jelöltek, 40 év alatti fiatal kollégák számára, az ORFI és a SE I. Belgyógyászati Klinika közös szervezésében.

  A rendezvény a reumatológia, az ortopédia-traumatológia, a belgyógyászat, az endocrinológia, a háziorvostan, az onkológia szakterületeken tevékenykedő, e szakterületek felé orientálódó, vagy szakvizsgára készülő, az osteológia iránt érdeklődő ifjú kollégák számára igen hasznos ismeretekkel szolgál.

  A rendezvény helyszíne Budapesten az ORFI Közösségi Központja (II. Budapest, Frankel Leó u. 25-29.)

  Időpont: 2018. február 17. (szombat) 10.00-16.00 (ebédszünettel)

  A részletes program letölthető ide kattintva >>

  Jelentkezés: az itt letölthető jelentkezési lapot >> kitöltve elektronikusan a fok@moot.hu email címen, vagy levélben: dr. Hontvári Lívia, Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház 8380 Hévíz dr. Schulhof Vilmos sétány 1. Aktív Reumatológiai Osztály

  A rendezvény INGYENES!

  További információ: dr. Hontvári Lívia FOK Szervező, 06/30-410-5196
  l.hontvari@gmail.com illetve a fok@moot.hu címen


  Időpont: 2018.02.17.
  Helyszín: Budapest, II., Frankel Leó u. 25-29.

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)HÁREM2 Háziorvos – Reumatológus Műhely

  a Magyar Reumatológusok Egyesülete, a Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány és a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete szervezésében

  Időpont: 2018. február 9., péntek 10.00-15.30
  Helyszín: 1023 Budapest, II. Ürömi u. 56. MRA székház

  Program:

  9.30 Regisztráció

  10.00 Megnyitó, köszöntő
  Prof.dr. Szekanecz Zoltán (Magyar Reumatológusok Egyesülete),
  Prof.dr. Balogh Sándor (Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete)

  10.15 Korai arthritis
  Prof.dr. Szekanecz Zoltán
  DE ÁOK Belgyógyászati Intézet, Reumatológiai Tanszék, Debrecen

  10.45 Rheumatoid arthritis, biológiai terápia
  Dr. Hodinka László PhD.
  Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, Budapest

  11.15 Spondylarthritis ankylopoetica
  Dr. Szántó Sándor PhD.
  DE ÁOK Belgyógyászati Intézet, Reumatológiai Tanszék, Debrecen

  11.45 Képalkotó diagnosztika gyulladásos reumatológiai kórképekben
  Dr. Mester Ádám PhD.
  Országos Közegészségügyi Intézet, Budapest

  12.15 Ebéd

  13.00 Seronegatív spondyloarthropathiák extraarticularis tünetei
  Prof.Dr. Kovács Attila
  MÁV Kórház és Rendelőintézet, Szolnok

  13.25 Ritka csontbetegségek
  Dr. Donáth Judit PhD.
  Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, Budapest

  13.45 Fájdalomcsillapítás mozgásszervi kórképekben – fókuszban a lokális terápia és az NSAID-ok
  Sager Pharma szimpózium
  Dr. Vereckei Edit PhD.
  Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, Budapest

  14.05 Kerekasztal a háziorvos-reumatológus együttműködésről
  Moderátor: Dr. Szekeres László főorvos
  Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, Budapest

  15.00-15.30 Zárszó

  Jelentkezés az Oftex-en (2018.I./66745) vagy az mra@reumatologia.hu e-mail címen.


  Időpont: 2018.02.09.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Helyszín: 1023 Budapest, Ürömi u. 56., MRA Székház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Cellular and Molecular Mechanisms of Inflammatory Diseases - Scientific Symposium

  Minden érdeklődőt szeretettel várunk az alábbi tudományos szimpóziumra:

  A scientific symposium dedicated to Ravinder Maini, recipient of the 2017 Semmelweis Budapest Award.

  Date: December 6, 2017

  Venue: Semmelweis University
  Hevesy Lecture Room, Basic Medical Science Center
  Tűzoltó utca 37-47, 1094 Budapest, Hungary

  Program >>


  Időpont: 2017.12.06.
  Helyszín: 1094 Budapest, Tűzoltó u. 37-47., Xemmelweis Egyetem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Szív-érrendszeri és légzőszervi betegségek immunológiai és reumatológiai vonatkozásai tudományos ülés

  A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya tisztelettel meghívja Önt a „Szív-érrendszeri és légzőszervi betegségek immunológiai és reumatológiai vonatkozásai” címmel tartandó tudományos ülésre

  Az ülés időpontja: 2017. november 9. 13-16 óra

  Az ülés helyszíne: MTA Székház, Kisterem (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. II. emelet)

  Levezető elnök: Szekanecz Zoltán, az MTA doktora

  Program:

  Az asthma immunológiai vonatkozásai
  Tamási Lilla PhD (Semmelweis Egyetem, Pulmonológiai Klinika)

  Tüdőt érintő noxák COPD-ben és ILD-ben
  Müller Veronika, az MTA doktora (Semmelweis Egyetem, Pulmonológiai Klinika)

  A szisztémás autoimmun kórképek légzőszervi manifesztációi
  Szűcs Gabriella, az MTA doktora (DE ÁOK, Belgyógyászati Intézet, Reumatológiai Tanszék)

  A szisztémás vasculitisek szív-érrendszeri manifesztációi
  Kovács László PhD (SZTE Reumatológiai és Immunológiai Klinika)

  Szünet

  A szisztémás autoimmun kórképek cardiovasculáris érintettsége
  Kumánovics Gábor PhD (PTE Reumatológiai és Immunológiai Klinika)

  Autoimmun atherosclerosis arthritisekben
  Szekanecz Zoltán, az MTA doktora (DE ÁOK, Belgyógyászati Intézet, Reumatológiai Tanszék)

  A köszvény cardiovasculáris társbetegségei
  Pálinkás Márton (ORFI)

  Coronaria diagnosztika és kezelés autoimmun kórképekben
  Merkely Béla, az MTA doktora, Édes István Ferenc PhD (Semmelweis Egyetem, Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika)

  Megbeszélés

  Időpont: 2017.11.09.
  Szakterület(ek): Allergológia, klinikai immunológia, Reumatológia
  Helyszín: 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. II. emelet, MTA Székház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Onkológiai határterületek továbbképzés (Eger, 2017.10.13-14.)

  Szeretettel meghívjuk a Magyar Reumatológusok Egyesülete Északkelet-magyarországi Szekciója, az egri Markhot Ferenc Kórház Reumatológiai Osztálya, a DE ÁOK Reumatológiai Tanszék, az Arthritis Alapitvány, a Debreceni és a Miskolci Akadémiai Bizottság, és a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság Immunológiai Szekciója közös szervezésében tartandó Onkológiai határterületek című továbbképzésére

  Helyszín: Eger, Hotel Korona

  időpont: 2017. október 13-14.

  A meghívó és a program letölthető ide kattintva >>

  Kezdete: 2017.10.13.
  Vége: 2017.10.14.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Helyszín: Eger, Hotel Korona

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Klinikai Immunológiai Interdiszciplináris Fórum (KIIF) 5

  Kedves Kollégák!

  A Debreceni Egyetem ÁOK Klinikai Immunológia Tanszéke és a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság ötödik alkalommal rendezi meg a Klinikai Immunológiai Interdiszciplináris Fórumot, melyre szeretettel várjuk a kedves kollégákat. A rendezvényt nagy jelentőségűnek és hiánypótlónak tartjuk a résztvevők szakmai továbbképzésében. Célunk a legfrissebb tudományos eredmények bemutatása, melynek garanciáját jelenti, hogy a hazai szakmai élet számos kiemelkedő személyisége tart referátumokat. A program felöleli mind az elméleti, mind a klinikai kutatások legfontosabb megállapításait és a kezelési eljárásokban elért új tapasztalatokat.

  A rendezvényt a Debreceni Egyetem kötelezően szintentartó és kötelezően választható továbbképzésként 50-50 pontra akkreditálta.

  Helyszín: Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza (4032 Debrecen, Thomas Mann u. 49.)

  További részletes információk a www.makit.hu oldalon találhatók.

  Tisztelettel:

  Prof. Dr. Zeher Margit
  tanszékvezető egyetemi tanár
  a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság elnöke
  a rendezvény szervezője

  Program >>
  Jelentkezési lap >>  Kezdete: 2017.10.12.
  Vége: 2017.10.14.
  Szakterület(ek): Allergológia, klinikai immunológia, Reumatológia
  Helyszín: 4032 Debrecen, Thomas Mann u. 49.
  A rendezvény Web oldala: http://www.makit.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Tüdőgyógyászati, Allergológiai és Immunológiai Megbetegedések (TAIM) Nemzetközi Alapítvány XIII. Szakmai Továbbképzése

  A továbbképzés fő témái:
  Tüdőgyógyászat:
  Asthma bronchiale / COPD / Légzésrehabilitáció / Légzésfunkciós vizsgálatok
  Gyermek tüdőgyógyászat:
  Cysticus Fibrosis / Pulmonális cachexia / MDR tuberculosis

  Bőrgyógyászat:
  Atopiás dematitis diagnosztikája / Fotoszenzitivitás gyermekkorban /
  Urticaria és láz- diagnosztikai nehézségek/
  Tévhitek és evidenciák az anaphylaxiás betegek ellátásával kapcsolatban

  Belgyógyászat:
  A vénás thromboembolia kezelése a NOAC érában /
  Ritka betegségek: Castleman syndroma – kezelésének korábbi és új lehetőségei
  A célzott terápia újdonságai allergiás és immunológiai kórképekben:
  Reumatológia, gastroenterologia, bőrgyógyászat, neurológia, szemészet, tüdőgyógyászat
  Immunológia, Sebészet, Fül-Orr-Gégészet, Fogászati allergológia

  Akkreditáció:
  A továbbképzés akkreditált (32 pont).
  Akkreditáció száma: DE/2017.II./00122
  Kötelezően választható tanfolyam az alábbi szakmák dolgozóinak:
  • allergológia és klinikai immunológia
  • belgyógyászat
  • bőrgyógyászat
  • fogászati allergológia
  • gyermektüdőgyógyászat
  • háziorvostan
  • immunológia
  • reumatológia
  • tüdőgyógyászat
  A továbbképzés tesztírással zárul.

  További információ (jelentkezés, szállásfoglalás):
  www.clubservice.hu - Aktuális rendezvények

  Kezdete: 2017.08.30.
  Vége: 2017.08.31.
  Szakterület(ek): Tüdőgyógyászat, Belgyógyászat, Bőrgyógyászat, Allergológia, klinikai immunológia
  Helyszín: 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98., Debreceni Egyetem Elméleti Tömb
  A rendezvény Web oldala: http://www.clubservice.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Klinikai immunológia és allergológia II. gyakorlat

  Kezdete: 2017.05.22.
  Vége: 2017.06.01.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Szervező: ORFI, Prof. Dr. Poór Gyula
  E-mail: poor.gyula@orfi.hu
  Helyszín: Budapest,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Fizioterápia II. tanfolyam (rehab. Szakorvosjelölteknek kötelező)

  Kezdete: 2017.05.08.
  Vége: 2017.05.11.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Szervező: Prof. Dr. Géher Pál
  E-mail: reuma.tanszek@irgalmas.hu
  Helyszín: Budapest,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Fizioterápia és környezet

  Kezdete: 2017.05.04.
  Vége: 2017.05.05.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Szervező: Prof. Dr. Bender Tamás
  E-mail: katasztrofa@med.semmelweis-univ.hu
  Helyszín: Budapest, Honvédkórház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Helia 2017

  Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet 2017. április 20-án és 21-én (csütörtökön és pénteken) Budapesten a Danubius Hotel Helia Conference-ben „Haladás a reumatológia, immunológia és osteológia területén 2014-2016” címmel továbbképző konferenciát és hálózati fórumot rendez a reumatológiai, immunológiai és osteológiai ellátásban dolgozók részére.

  A neves előadók áttekintik majd a gyulladásos és degeneratív mozgásszervi betegségek, valamint a metabolikus osteológiai kórképek legújabb ismereteit, a kóreredet, a genetika, a diagnosztika és a terápia területén egyaránt. A programba illeszkedő reumatológiai fórum lehetőséget nyújt majd a felmerült nehézségek tisztázására, különös tekintettel az arthritis és osteoporosis centrumhálózat aktuális kérdéseire.

  A tesztvizsgával záródó akkreditált továbbképzést a Semmelweis Egyetem 32 kreditponttal ismeri el.

  A rendezvényen való részvétel regisztrációs költsége magában foglalja az étkezési költségeket is. Igény esetén szálláslehetőséget biztosítunk, az ide kattintva letölthető jelentkezési lap >> szerint.

  Amennyiben Ön úgy dönt, hogy részvételével megtiszteli konferenciánkat, úgy megkérnénk, hogy a mellékelt jelentkezési lapot postafordultával de legkésőbb január 27-ig a Gala Tours címére visszajuttatni szíveskedjék. Kérjük, hogy orvosi pecsétszámát feltétlenül tüntesse fel a kreditpontok bejegyzése céljából.

  Sikeres új esztendőt kívánva, a konferencián való viszontlátás reményében

  tisztelettel üdvözli Önt

  Prof. Dr. Poór Gyula

  Kezdete: 2017.04.20.
  Vége: 2017.04.21.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: Budapest, Danubius Hotel Helia Conference

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Lézerterápia 2017

  Kezdete: 2017.03.30.
  Vége: 2017.04.01.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Szervező: Prof Dr. Sandra Sándor, Dr. Mester Ádám
  E-mail: katasztrofa@med.semmelweis-univ.hu
  Helyszín: Budapest, Honvéd Kórház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Reumatológiai ultrahang tanfolyam (szakorvosjelölteknek kötelező)

  Időpont: 2017.03.23.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Szervező: Prof. Dr. Géher Pál, Dr. Nagy György
  E-mail: reuma.tanszek@irgalmas.hu
  Helyszín: Budapest,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Az onkológia és reumatológia kapcsolódási területei

  Időpont: 2017.03.03.
  Szakterület(ek): Reumatológia, Onkológia
  Szervező: Prof. Dr. Géher Pál
  E-mail: reuma.tanszek@irgalmas.hu
  Helyszín: Hévíz,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)FOK III. Osteológiai Továbbképzés

  Kedves FOK Csapat!
  2017-es naptárakat elő!


  Örömmel tudatjuk Veletek, hogy 2017. február 11-én szombaton rendezzük a következő ingyenes, egynapos osteoporosis továbbképzést a fiatal kollégák számára. Hasonlóan a 2015. novemberihez, az ORFI Közösségi Központjában lesz a rendezvény. A téma: az osteoporosis gyógyszeres terápiája. Tematikus előadások keretében áttekintjük az összes antiporotikumot, majd a nap végén esetfeldolgozások formájában egy interaktív workshop keretében együtt "gyógyítunk"...FRAX-ot számolunk, gondolkodunk, kivizsgálunk, terápiás tervet állítunk fel és kontrollálunk, gondozunk. Készüljetek kérdésekkel is, hiszen a megváltozott finanszírozási szabályok is sokakban kelthetnek döntési nehézséget. Hisszük, hogy a napi gyakorlat oldaláról megközelítve a terápiás és diagnosztikus problémákat, hasznos útmutatók kaphat mindenki saját jelenlegi és leendő osteológiai munkájához.


  Részletes program >>
  Jelentkezési lap >>


  Ismeretségi körötökben is terjesszétek a rendezvény hírét, más szakterületen és a téma iránt érdeklődők számára. Pl. belgyógyászat, ortopédia-traumatológia és bárkinek, akit érdekel. A részvétel feltétele: rendezett MOOT tagság. További belépésre is természetesen lehetőség van honlapunkon keresztül.


  Mindenkit szeretettel várunk a FOK Szervezők és a MOOT Vezetőség nevében!


  Hontvári Lívia FOK Vezető
  Szekeres László MOOT Elnök

  Időpont: 2017.02.11.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: Budapest, ORFI

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Mozgásszervi MR tanfolyam

  Időpont: 2017.02.10.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Szervező: Dr. Kulisch Ágota
  E-mail: agotakulisch@gmail.com
  Helyszín: Hévíz,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Klinikai immunológia és allergológia I. elmélet

  Kezdete: 2017.01.30.
  Vége: 2017.01.09.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Szervező: ORFI, Prof. Dr. Poór Gyula
  E-mail: poor.gyula@orfi.hu
  Helyszín: Budapest,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Korszerű lehetőségek a fizioterápiában IV

  Kezdete: 2017.01.28.
  Vége: 2017.01.29.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Szervező: Szervező: Prof. Dr Sandra Sándor, Dr. Mester Ádám
  E-mail: katasztrofa@med.semmelweis-univ.hu
  Helyszín: Hévíz, Honvéd Kórház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)3rd Meeting of Middle - European Societies for Immunology and Allergology

  Kedves Kollégák! Nagy örömmel invitáljuk Önöket a Közép-Európai Immunológiai és Allergológiai Társaságok 3. Kongresszusára. Időpont: 2016. december 1-3. Helyszín: Danubius Health Spa Resort Margitsziget Fontos határidők: Absztraktbejelentési határidő: 2016. június 30. Kedvezményes jelentkezés határideje: 2016. június 30. Végső jelentkezési határidő: 2016. október 31. A konferencia fő szervezői: Kacskovics Imre MIT elnök és Zeher Margit MAKIT elnök További részletes információk, online regisztráció és absztraktbejelentés a rendezvény weboldalán: http://www.mesiaconference2016.hu >>

  Kezdete: 2016.12.01.
  Vége: 2016.12.03.
  Szakterület(ek): Allergológia, klinikai immunológia, Reumatológia
  Helyszín: Budapest, Margitsziget
  A rendezvény Web oldala: http://www.mesiaconference2016.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)T140 - Együttérzés, bátorítás, konfliktuskezelés – a segítő kommunikáció technikái

  Programfelelős: Prof. dr. Koncz Katalin
  Szabadon választható, 6 pont

  A jelentkezési lap letölthető ide kattintva >>

  Időpont: 2016.11.18.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Helyszín: 1023 Budapest, Ürömi u. 56., MRA Székház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MRE Közép-Magyarországi Szekció Tudományos ülése

  Időpont: 2016. november 18. 10.00-15.00
  Helye: Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa, Semmelweis tér 1. I. emelet

  Program:

  10.00-10.10. Köszöntő

  10.10-10.30. Vezetőségválasztás

  10.30-11.00 Prof. Dr. Pécsvárady Zsolt Ph.D, osztályvezető főorvos: Diabeteses láb. Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa, II. Belgyógyászati Osztály

  11.00-11.30 Dr. Pánczél Gyula Ph.D, osztályvezető főorvos: Polyneuropathia. Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa, Neurológiai- és Stroke Osztály

  11.30-11.40 Csányi Dorottya, gyógytornász: SMR hengeralkalmazása a myofasciális rendszer kezelésben. Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa, Reumatológiai- és Fizioterápiás Osztály

  11.40-12.00 Biró Éva, gyógytornász: Discus hernia kezelése manuálterápiával. Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa, Reumatológiai- és Fizioterápiás Osztály

  12.00- 12.30 Dr. Máthé András Ph.D, főorvos: Arthritis purulenta. Spondylodiscitis. Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa, Infektológus

  12.30-13.00 Szünet

  13.00-13.30 Dr. Tóth Edit Ph.D, osztályvezető főorvos: Arthritisek és kezelésük 2016-ban. Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa, Reumatológiai- és Fizioterápiás Osztály

  13.30-13.45 Dr. Domján Andrea: Esetismertetés. Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa, Reumatológiai- és Fizioterápiás Osztály

  13.45-14.00 Margitháziné Szabó Emese, biológiai terápiás ápoló: Az adherencia és jelentősége a reumatológiai betegek terápiájában. Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa, Reumatológiai- és Fizioterápiás Osztály

  14.00-14.15 Választás eredményének kihirdetése

  14.15-től Ebéd, Flór Ferenc Kórház ebédlő

  Információ:
  Dr. Tóth Edit
  drtothedit@florhosp.hu

  Időpont: 2016.11.18.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Helyszín: Kistarcsa, Flór Ferenc Kórház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Immunológiai alapképző tanfolyam reumatológusoknak II.

  Kezdete: 2016.10.27.
  Vége: 2016.10.28.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Szervező: Prof. Dr. Szekanecz Zoltán
  E-mail: reuma.titkarsag@med.unideb.hu
  Helyszín: Debrecen,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Osteoporosis Világnap 2016.10.20.

  Kedves Kollégák!

  A csontritkulás kezelésében az elmúlt 10 évben igen jelentős eredmények születtek. A fejlett világban megállt a törések számának növekedése, Magyarországon 2011-ig a csontritkulás talaján bekövetkezett törések számának csökkenését sikerült elérni. Sajnos, az utóbbi években, hazánkban épp úgy, mint az egész világon újabb problémákkal kell szembe néznünk. A betegek együttműködése a hosszú távú kezelésben csökken, sokan a csontritkulásra ma ismét, mint az időskor velejárójára tekintenek, pedig ez nem így van! A csontritkulás talaján kialakult csonttörésen átesett betegek fele nem is akarja kivizsgáltatni, kezeltetni magát és mindössze 10-20 %-uk kap megfelelő kezelést. A korábbi csonttörés a törési kockázat növekedésének legpontosabb előrejelzője. Önmagában 2-3-szoros törési kockázat növekedést jelent.

  Ennek a problémának megoldására a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság (MOOT) is komoly erőfeszítéseket tett és tesz. A „Tovább Ne Törj” kampánnyal felhívja a figyelmet a törésen átesett betegek problémájára. A Társaság kezdeményezésére, évekig tartó egyeztetést követően, - az illetékes szakhatóság támogatásával - az új gyógyszer finanszírozási protokoll lépett életbe, ami mérföldkövet jelent a már törésen átesettek korrekt szakmai ellátásában.

  Nagy öröm számunkra, hogy Társaságunk fiatalodik. Egyre több fiatal szakember kap speciális képzést, kapcsolódik be a betegellátásba. A fiatal kollégák képzésének szervezésére, érdekképviseletére jött létre Dr. Hontvári Lívia vezetésével a Fiatal Oszteológusok Klubja (FOK), akik munkájáról is hallhatnak beszámolót sajtótájékoztatónkon.

  Időpont: 2016. 10. 20., csütörtök, 11:00

  Helyszín: Centrál Kávéház, 1053 Budapest, Károlyi u. 9.


  Felszólal: Dr. Szekeres László, a MOOT elnöke
  Dr. Takács István, a MOOT főtitkára
  Dr. Hontvári Lívia, a FOK vezetője

  A sajtóesemény regisztrációhoz kötött, ezért kérem, részvételi szándékukat az alábbi elérhetőségek egyikén jelezzék!

  Üdvözlettel,

  Mészáros Krisztina
  MOOT Titkárságvezető
  Tel: 06/30-247-0882
  06/30-936-3213
  email: titkarsag@moot.hu

  Időpont: 2016.10.20.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: 1053 Budapest, Károlyi u. 9., Centrál Kávéház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Immunológiai alapképző tanfolyam reumatológusoknak I.

  Kezdete: 2016.10.20.
  Vége: 2016.10.21.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Szervező: Prof. Dr. Géher Pál
  E-mail: reuma.tanszek@irgalmas.hu
  Helyszín: Budapest,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MRE Észak-Kelet Magyarországi szekció továbbképzése (környezeti tényezők a reumatológiában)

  Kezdete: 2016.10.14.
  Vége: 2016.10.15.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Szervező: Dr. Nagy Katalin
  E-mail: nagykatalindr@gmail.com
  Helyszín: Eger,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A reumatológia és rehabilitáció határterületei

  Kezdete: 2016.10.07.
  Vége: 2016.10.08.
  Szervező: Dr. Nusser Nóra
  E-mail: orvosigazgato@harkanykorhaz.hu
  Helyszín: Harkány,

Külföldi kongesszusok

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)18th EULAR Postgraduate Course (22–25 October 2017 in Belgrade)

  Target participants
  • Fellows/residents in rheumatology (particularly those preparing for certifying examinations and those who are registered for the on-line EULAR course)
  • Clinician scientists in rheumatology
  • Newly certified rheumatologists as well as more experienced rheumatologists who need to remain up-to-date in rheumatology and immunology

  Course description
  With its postgraduate course, EULAR seeks to update the professional knowledge of young rheumatologists from around the world, whilst giving the participants the opportunity to meet and exchange ideas and experiences.
  A unique 3 day (Sunday lunchtime through Wednesday lunchtime) refresher, "crash course", in clinical and experimental rheumatology taught by selected faculty of European experts in a very interactive and cordial environment. Participants have the opportunity to meet the experts in an informal setting and network with trainees and rheumatologists from all over the world.

  Interactive workshop sessions
  Participants may choose between the following workshops (1 choice)
  • How to design a clinical trial
  • How to screen and manage adverse events associated with DMARDs
  • How to design a study to understand risk factors
  • How to screen and manage comorbidities with rheumatic diseases

  Course Programme >>

  Course Fee 2017
  700EUR including 3 nights accommodation, all meals, all lectures, workshops, meet the professor events, etc.

  Course Registration
  Register here >>

  EULAR course bursaries
  EULAR grants 20 bursaries to young rheumatologists (below age 40) preparing and presenting their own clinical case during the course.
  Applications for bursaries must include:
  • Curriculum vitae with date of birth
  • List of publications

  Please note that you have to be duly registered for the course in order to apply for a bursary. Once a bursary is granted, a reimbursement will be made. From 10 April 2017 to 11 September 2017

  You can apply for a bursary here >>

  More details on the website >>


  Kezdete: 2017.10.22.
  Vége: 2017.10.25.
  Szakterület(ek): Reumatológia
  Helyszín: Serbia, Belgrade,
  A rendezvény Web oldala: https://www.eular.org/edu_course_postgraduate.cfm

Aktuális kongresszusok, rendezvények megjelenítése

RENDEZVÉNYKATEGÓRIÁK


Rendezvények
Rendezvények
Tanfolyamok, továbbképzések
Tanfolyamok, továbbképzések
Összes kategória megjelenítése