Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A MRE legfrissebb hírei


Hírkategória: Összes hírkategória
 • MRE Kutatási pályázat – 2024 - Korrigálás, módosítás az értékelési szempontban
  2024.02.16.

  A Magyar Reumatológusok Egyesülete pályázatot hirdetett reumatológiai témájú klinikai és alapkutatások támogatására, Magyarországon dolgozó, legalább egy éves MRE tagsággal rendelkező tagok részére.

   

  A pályázatok benyújtási határideje: 2024. január 31. volt

   

  A Kutatási pályázat meghirdetésekor, a pályázati kiírás egy része helytelenül jelent meg.

   

  A korábbi értékelési folyamat egyik szempontja, az alábbi módon kerül javításra:

  A pályázat eredeti szövege:

  „A pályázatokat az MRE elnöksége értékeli, rangsorolja. Az adott évben pályázatot benyújtó személy munkatársa nem vehet részt a bírálati folyamatban.”

   

  Javított, módosított forma:

  „A pályázatokat az MRE Vezetőségéből kiválasztott bírálók értékelik, rangsorolják. A választott bíráló az adott évben nem vehet részt saját Intézetében dolgozó munkatársa pályázatának elbírálásában.”

   

  Prof. Dr. Bálint Péter Vince
  A Magyar Reumatológusok Egyesületének elnöke

   

  ***

   

   A Magyar Reumatológusok Egyesülete pályázatot hirdet reumatológiai témájú klinikai és alapkutatások támogatására, Magyarországon dolgozó, legalább egy éves MRE tagsággal rendelkező tagok részére.

   

  A rendelkezésre álló keret 2024-ben, összesen 30 millió forint.

   

  Pályázni olyan kísérletes és klinikai munkatervvel lehet, ami korábban más pályázati támogatást nem nyert el, és ami vagy már ETT-engedélyezett, vagy a pályázati idő alatt elnyeri az ETT-engedélyt és megfelel a Helsinki-deklarációnak.

   

  Benyújtási határidő: 2024. január 31.

   

  A pályázati anyagokat kérjük, hogy ismeretlen, jelszóval megadott e-mail-ről küldjék el az MRE címére (titkarsag.mre@gmail.com), Takács Eszter irodavezetőnek címezve. Az MRE irodavezetője visszajelez, hogy a pályázat rendben beérkezett, értékelése megkezdődött.

   

  Minden pályázó 2024. február 29-ig írásban tájékoztatást kap a munkatervének értékeléséről, a nyertes pályázatok támogatása 2024. március 1-jén indul.

   

  A pályázható összeg pályázatonként legfeljebb 10 millió forint, a futamidő 24 hónap (kutatási periódus) +12 hónap (közleményelfogadás, pénzügyi és szakmai elszámolási időszak). Az elnyert támogatási összeg a szükséges dologi költségekre és munkabérre egyaránt fordítható, folyamatosan az MRE-n keresztül, névre kiállított számlákkal, szerződésekkel igazoltan.

   

  A támogatást elnyert pályázó eredményeit az MRE esedékes éves kongresszusán mutatja be, és minimum 3.0 impakt faktoros, nemzetközi tudományos folyóiratban közli, (ahol a pályázó első, utolsó vagy levelező szerző). Az MRE támogatását kötelező feltüntetni a közleményben. A kutatás elnyerésekor felelősségi nyilatkozatot kell tenni a szellemi tulajdonjogokról, a szerzői jogokról és az esetleges anyagi haszon megoszlásáról. Az MRE-t a szellemi tulajdonjogok, a szerzői jogok és az esetleges anyagi haszon 15%-a illeti meg.

   

  Benyújtandó dokumentumok magyar nyelven

  – kutatási terv (terjedelme max. 5 oldal 11-es betűmérettel. Felépítése: irodalmi háttér, célkitűzések, módszerek, várható eredmények, jelentőség, költségvetési terv, tervezett publikáció várható helye és ideje)

   

  Értékelés:

  A pályázatokat az MRE elnöksége értékeli, rangsorolja. Az adott évben pályázatot benyújtó személy munkatársa nem vehet részt a bírálati folyamatban.

   

  Az értékelés szempontjai:

  1. Tudományos érték 0–25 pont
  Értékelni kell a megvalósíthatóságot, az újszerűséget, a tervezést, relevanciát és a rövid és hosszú távú értékességet az adott területen.

  2. Társadalmi érték 0–5 pont

  3. Gazdasági érték 0–5 pont

  4. Kutatóhelyek együttműködése 0–5 pont

  5. Fiatal, 40 év alatti kutató pályázata 0–5 pont

   

  Az MRE szerződést köt a nyertes pályázókkal, az a pályázatnyertes, aki a pályázati feltételeket saját hibájából nem teljesíti, köteles az elnyert pályázati összeget 60 napon belül az MRE számlájára visszafizetni, emellett a soron következő MRE-pályázaton nem vehet részt.

   

  A fenti pályázati kiírás .pdf-ben letölthető ide kattintva

Vissza